Секретарката на Васил Божков излезе на свобода срещу 30 бона

0

Йоана Чолакова, секретарка на издирвания хазартен бос Васил Божков, остава на свобода срещуа срещу гаранция от 30 хил. лв. Това реши Апелативният специализиран съд, потвърждавайки решението на по-ниската инстанция, която отмени задържането под стража на Чолакова, съобщава „Марица“.

Магистратите прецениха, че доказателствата срещу нея се основават единствено на показанията на Цветомир Найденов, бивш съдружник с Божков и основен свидетел по всички обвинения срещу собственика на „Нове холдинг“..

Според съда в момента те не са достатъчно конкретни. Няма доказателства, от които да се обоснове предположението, че Йоанна Чолакова може да се укрие или да въздейства на свидетели и да пречи на събирането на доказателства.

Чолакова е работила като секретарка на Божков, от юли миналата година и като административен директор на футболен клуб Левски. Тя заяви в съда, че заплатата й като секретарка е била 4 000 лв, а като административен директор – 5 500 лв., което е доста впечатляващо на фона на сегашната финансова криза на „Герена“.

Решението на Апелативния специализиран съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече