Комунисти от бг движение „Че Гевара“ към Радев: Само Жан Виденов е достоен за министър-председател!

0

Пловдивското комунистическо движение „Че Гевара“ отправи изненадващ призив към президента Румен Радев, ако се стигне до служебен кабинет.  В апела се настоява Жан Виденов „да бъде гарант за националния мир, като го поканят за следващия министър-председател“. Сваленият с протести бивш червен премиер е сред идеолозите на създаденото през 90-те години движение.

Само Жан Виденов е достоен за министър-председател!“, заявяват комунистите от Пловдив. „Ако искате в политиката да има морал и да бъдат изхвърлени всички соросоиди и приватизатори, нека си спомним, че има един кристално чист човек. Това е Жан Виденов“, изтъкват от „Че Гевара“. Самият Виденов не е бил попитан дали желае поста. Той нееднократно е подчертавал през годините, че не вижда за себе си път обратно в политикат

Че Гевара“ е създаден през 90-те години от бившия журналист Павел Иванов, който по-късно отглавява и пресцентъра на общината в Пловдив.


Най-силните години на движението са 1991-1996, когато 400 си вадят членски карти. Щабът им официално се нарича “Дупката” – сутерен на ул. “Христо Данов” 39, на същия адрес е централата на БСП, в избата тогава се помещава една от най-прочутите дискотеки по онова време – “Червената бабичка”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече