Промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов, са аут

0

Народното събрание отхвърли предложенията на Валери Симеонов в закона за хазарта. Идеите му бяха нови игрални казина, игрални зали и/или игри с игрални автомати да се организират само в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и населени места съгласно приложението към закона, както и в територии и населени места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщава Actualno.com.

В същото време пред парламента има протест срещу предложенията на Валери Симеонов.

Снимка: www.bgonair.bg

В закона се залагат мерки за отговорно залагане. Отговорното залагане се гарантира от система от мерки, прилагани от държавата и организаторите на хазартни игри, които са насочени към предотвратяване възникването на хазартна зависимост и решаване на проблемите, свързани с хазартната зависимост.

Мерките включват: поставяне на видно място във всички игрални зали, игрални казина, пунктове за приемане на залози и изплащане на печалби, интернет страници и удостоверителни знаци, чрез които се провеждат хазартни игри, на съобщение за опасността от възникване на хазартна зависимост; поставяне на видно място във всички игрални зали, игрални казина, пунктове за приемане на залози и изплащане на печалби, интернет страници и удостоверителни знаци, чрез които се провеждат хазартни игри, на информация относно възможностите за консултиране и терапия на хазартна зависимост. Определят се и уязвими лица от хазартно влияние.

Уязвими лица са: малолетни и непълнолетни лица; поставените под пълно или ограничено запрещение лица; всяко лице, което счита, че има проблем с хазарта; всички лица, чието социално положение и/или равнище на доходи могат да ги направят по-податливи към участие в хазартни игри и развиване на хазартна зависимост.

Въвеждат се мерки за защита на уязвими лица. Мерките за защита на уязвими лица имат за цел недопускане, забрана или предоставяне на възможност за самоизключване на такива лица от участие в хазартни игри с цел да се намалят и избегнат потенциални негативни икономически, социални и личностни последици.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече