Протестиращи запяха „Боят настава“ – ще остане ли протестът мирен?

0

Протестиращите от площад „Независимост“ затвориха седем ключови кръстовища в столицата – Орлов мост, бул. „Витошка“ и бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Дондуков“ и ул. „Раковски“, бул. „Мария Луиза“ /кръстовището при Халите/, пл. „Македония“, кръстовището при Попа и при паметника „Левски“. Те бяха призовани за това от трибуната на протеста.

Преди множеството да тръгне прозвуча химна на република България и припев от патриотичната песен на Ботев „Боят настава“: „О, майко моя, родино мила, ний не сме веке рая покорна“ „Боят настава“, предаде БТА.

Със скандирания „Всеки ден ще е така до победата“, хората заявиха решимостта си да доведат докрай протеста. Техните основни искания са за оставка на правителството и на главния прокурор, както и за организирането на дистанционно електронно гласуване. От трибуната на протеста се чуха още призиви за това той да продължи по мирен, но непреклонен начин до пълната му победа.

До този момент не се стигна до ексцесии, протестът минава по мирен начин. Има засилено полицейско присъствие, а пред сградата на парламента се охранява от плътен полицейски кордон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече