Управляващите за Радев: С вдигнат юмрук той призова за метеж и разпускане на Парламента

0

С шумен скандал тръгна заседанието на парламента, което трябва да гласува тази сутрин предложението за промени в състава на правителството. Точно в 9 ч. председателят на парламента Цвета Караянчева даде началото на заседанието, на което рокадите в кабинета са извънредна първа точка в дневния ред. Членовете на Министерския съвет също са там, но липсва премиерът, съобщава в. „Марица“.

Това разгневи опозицията от БСП, която няколко пъти настоя Караянчева да извика Бойко Борисов в залата, обвинявайки я, че го крие. „Той отново се е изплашил, отново се е скрил. Сега стои и чака вие да направите това, което си мисли той, че ще му спаси властта„, каза  от трибуната зам.-шефът на групата на БСП Георги Свиленски.

Червените депутати бурно скандираха „Оставка“, докато шефът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова четеше декларация от трибуната, в което обвини президента Румен Радев, че подтиква протестиращите към гражданско неподчинение и погазване на законите.

С вдигнат юмрук той призова за метеж и разпускане на Народното събрание. Призивите му подозрително съвпадат с тези на един олигарх от фейсбук. Член на стратегическия му съвет е задържан за спирането на метрото в София. Това е престъпление„, каза тя. 

Румен Радев показа, че парламентът неудобна институция за него. Той системно демонстрира през целия си мандат незачитане на институцията„, продължи Дариткова, която няколко пъти спираше речта си заради виковете на депутатите от БСП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече