Интерпол издирва българин, поръчал убийството на баба си заради апартамент

0

33-годишният Николай Генчев е последният българин, обявен за издирване с червена бюлетина в Интерпол. Той е осъден на 18 г. затвор като подбудител на убийството на баба си Недялка. Николай е поредният беглец от правосъдието и сега снимката му стои наред с тези на Брендо, Братя Галеви и предпоследният му “колега”, издирван с Интерпол – Иво Масларов, обвинен като поръчител на убийството на брокерката Станка Марангозова, съобщава „24 часа“.

Николай Генчев е арестуван на 6 януари 2008 г. Два дни по-рано съседи на баба му Недялка от кв. “Дианабад” сигнализирали в полицията, че не са я виждали в последните дни. Когато влизат в жилището й полицаите намират трупа на възрастната дама с две прободни рани от нож.

Един от първите, разпитани за убийството, е внукът Николай, който тогава е на 20 г. Младежът учил в чужбина и по това време се върнал в България, за да работи и да спечели пари, за да си плати следващия семестър в университета. Заедно с него в полицията тогава е отведен и приятелят му Драгомир, който е с 5 г. по-голям. Разследването показва, че убиецът е Драгомир, а подбудителят за престъплението е Николай, който искал да продаде апартамента. Преди това бабата го завещала на него, но с условието да се разпорежда с имота, след като умре. И Николай се погрижил това да се случи по-рано.

Първоначалната версия за убийството на Недялка Генчева е грабеж, но после се оказва, че това е инсценировка. Жилището на умъртвената старица е разхвърляно, шкафовете са отворени.

При задържането на Николай, който е живял и при баща си във Варна, е иззет и компютърът му. В програмата скайп полицаите намират интересна кореспонденция с приятеля му Драгомир. В чатовете Николай се оплаква, че няма пари и има проблеми с баба си. Другият младеж казва, че може да реши проблема. В чат от 29 декември 2007 г. Николай Генчев пише, че очаква подарък от Дядо Коледа, иначе е обречен на мизерия и деспотизъм. “Мисля по въпроса”, отговаря Драгомир. Чатът е няколко дни преди Недялка Генчева да бъде открита заклана в апартамента си.

Николай и Драгомир са задържани на 8 януари 2008 г. и са пуснати от ареста на 10 юни 2009 г. След това Николай Генчев се нанася в жилището на баба си и започва частен бизнес, но без успех. Двамата са осъдени са на по 18 г. затвор през 2010 на първа инстанция, през 2011 на втора и окончателно през 2012 г. Преди решението на ВКС Николай изчезва като Братя Галеви. Драгомир е в затвора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече