Гешев уточни: Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми

0

Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми.“ Това заяви главният прокурор Иван Гешев във Велики Преслав, съобщава Dnes.bg. 

Той е в региона на Шумен, където се провежда специализирана полицейска операция в три общини на територията на областта, свързана с битовата престъпност.

Пред журналисти Гешев подчерта, че за тази година неговите приоритети са елиминиране на битовата престъпност и борба с корупцията по високите етажи на властта.

По думите му, прокуратурата е отчела спад на кражбите на автомобили, както и на телефонните измами.

„Благодаря на колегите от МВР, защото заради извънредното положение ситуацията е много тежка. Въпреки трудностите работата продължава и се отчита спад на кражбите и грабежите.

Имаше дни, в които кражбите на автомобили бяха по 30 само в София. Днес има дни, в които в цялата страна няма нито една“, отбеляза обвинител номер едно. Подобен бил случаят и с телефонните измами, като тази година те били 30, а броят им преди години бил огромен.

„Прокуратурата, заедно с партньорите от МВР, смята да намали до минимум битовата престъпност“, обеща още главният прокурор и изрази готовност да направи отчет пред депутатите като изпрати писмо до Караянчева.

Прегледана: 58218

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече