Каракачанов поясни: На протеста му липсват лидери и идеология

0

Вицепремиерът определи като възможно и чуждо финансиране на протестите

На целия протест му липсва ясна идеология. На едни места протестиращите издигат комунистически лозунги, други протестират със знамето на Европейския съюз. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира в сутрешния блок на БНТ протестите в столицата, предава News.bg .

По думите му въпросът с протестите е много комплексен – Каракачанов е съгласен, че на по-голямата част от протестиращите не им харесва модела на управление в последните 30 години. Втората част от протестиращите имат политически амбиции, третата част от протестиращите определено са финансирани от определени икономически фактори и това е доказано.

Няма единни лидери на протеста и ясна идеология.Хората говорят за промяна на Конституцията, но нямат ясна идея какво трябва да се случи.

Една част от протестиращите са склонни на диалог, други не искат, коментира военният министър. Една оставка на правителството по време на икономическата криза и пандемията ще доведе до едно служебно правителство, до нови избори и няма да има парламент„, каза Каракачанов.

Според него по-доброто за държавата е да се търси диалог, защото всички сме свидетели на протести, които са организирани в България и никога след това не става по-добре. Той винаги е смятал, че диалогът в обществото винаги е по-добър.

Вицепремиерът посочи, че по време на протестите нещата излизат от контрол, но било видно, че протестът за определени групи се превръща в средство за налагане на техните утопични идеи. Немалка част на протеста присъстват млади интелигентни хора, които имат много по-ясна представа какво не им харесва в обществото. Това обаче е въпрос на диалог, а не на нападения над полицията и хвърляне на камъни„, подчерта Каракачанов.

Ако правителството успее да формулира правилните задачи и приоритети за обществото, ще спечели народът, а не да се страхува кой бюрократ ще размаха пръст. Всичко останало са празни политически сметки и за това сме на този хал„, призна Каракачанов.

Той недоумява, че БСП, които не могат да си решат идеологията и кого ще изберат за лидер, искат властта. Вицепремиерът определи като възможно и чуждо финансиране на протестите.

Каракачанов иска да бъде удължено изпълнението на управленската програма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече