Из събранието на ГЕРБ: „В ДНК-то на нашата организация е заложено да се справя в трудни моменти“

0

Събранието на актива на партия ГЕРБ, свикано от премиера Бойко Борисов е в ход. То се провежда в 29-ия ден от протестите с искания за оставка на правителството и главния прокурор.

Сбирката е в София Тех Парк, но навън заради пандемията. Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Същевременно се провеждат и протестни действия в София, като по-рано беше блокирано кръговото кръстовище при 4-ти километър, съобщава Dnes.bg.

Събранието започна с думи на кмета на Враца Калин Каменов, който заяви, че „не трябва да допускаме да се обръща колата“ и призова съпартийците си да бъдат смели, отговорни и единни.

След него думата взе кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед, като представител на община в смесените региони. Той е трети мандат кмет и заяви, че гласовете за партията постоянно растат, а Дулово е показало, че договорки с ДПС няма.

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че предстоят избори, които трябва отново да бъдат спечелени от десницата, защото това е гаранция за демократичните промени, които са се случили в България.

Има ли гаранция, че при предсрочни избори и назначаване на служебно правителство няма да се търси начин за увеличение на мандата му, попита той. Христов заяви, че отговор за политики от т.нар алтернатива няма.

Евродепутатът Андрей Новаков заяви, че „в ДНК-то на нашата организация е заложено да се справя в трудни моменти“. Той заяви, че във всяка община и населено място има проекти и съградено – „витрина, която другите нямат“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече