Политологът Петър Чолаков: Оставката на Борисов ще е първата стъпка

0

Традиционно през август българинът прави ремонт, дали ще бе цялостен ремонта, или ще е частично обновяването, предстои да видим. Това коментира в предаването „Тази сутрин“ политологът Петър Чолаков. 

Според нето оставката на премиера Бойко Борисов ще бъде първата стъпка, но от там нататък трябва да има и други промени. 

„Едната оставка е постижима, а другата – по-малко постижима не може да се иска оставка на главния прокурор от улицата – за това има процедури, има конкурси, когато те минат, времето за реакция е свършило“, смята обаче друг политолог – Стойчо Стойчев. 

Обществото очаква от Борисов да вземе решение, коалиционните партньори искат да се изкара мандата, те имат своите основания. Също така е ясно, че Борисов винаги предпочита да се оттегли, отколкото да се конфронтира“, коментира още Стойчев. 

Какво могат да кажат коалиционните партньори, при положение, че ако изборите са днес, въобще не е сигурно че ще влязат в един следващ парламент, отбеляза обаче Петър Чолаков. 

Според него е очевидно, че решението трябва да бъде взето от Борисов. 

Ако развръзката ще е Борисов да се оттегли назад, а да има един нов кабинет на ГЕРБ, тази блага вест няма да успокои обществото“, смята още Чолаков. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече