Стратегически ход: ВМРО отказаха да влязат в Парламента, изясниха приоритетите си писмено

0

„Народните представители от ВМРО няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова заседание на НС. Причините са много, но основната е, че не желаем да бъдем фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП. Не желаем да поощряваме доказаната нечистоплътност на тази партия при употребата на институциите в частна полза. Изобщо няма да коментираме нежеланието на вносителите да се запознаят с Конституцията, в която са се клели, и която определя като изрично правомощие на Министерски съвет внасянето на Закон за държавния бюджет“. Това се казва в официална позиция на ВМРО.

„За нас властта не е самоцел, но няма и да бъдем статисти във вътрешните борби на БСП и Нинова и в битките на т.нар. олигарси с властта. За нас мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато нашите основни приоритети бъдат реализирани, се казва още в позиция на народните представители от ВМРО“, пише още в позицията.

Според ВМРО, забележимо е желанието на БСП за флирт с протестиращите, които, водени от собствените си политически амбиции и антагонизъм, системно нарушават обществения ред и посягат на изконни човешки и граждански права на инакомислещото мнозинство. От ВМРО считат, че мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато основни техни приоритети бъдат реализирани:

Повишение на доходите на пенсионерите и минимална пенсия от 300 лв. следва да бъде приета със Закона за държавния бюджет за 2021 г. и това касае над 2 млн. пенсионери.

– Измененията на Закон за задълженията и дълговете и приемането на Закон за частния фалит, които да сложат край на робството на вечните длъжници, касаещо на 600 000 българи. – Да се даде шанс на милионите българи зад граница да се заселват трайно, да учат и работят в Родината

– като мощна мярка срещу демографската катастрофа и запълване на недостига на работна ръка, е също законодателно предложение на ВМРО.

– Мерките за подкрепа на малките и средни земеделски и индустриални производители, на родителите и самоосигуряващите се във връзка с епидемията.

– Мерките за овладяване на битовата престъпност – включително разширяване на пределите на неизбежната отбрана, наказанията за малките кражби, за незаконната сеч и вредителство в полските имоти. Създаването на доброволни отряди към МВР.

– Криминализиране на проповядването на радикален ислям и изсветляване на парите на неправителствените организации, финансирани от чужбина, е важен въпрос за националната сигурност.

– Наборната военна служба и повишаване боеспособността на армията.

– Приемането на Кодекс за социално подпомагане, който да обхване всички нужди на хората с увреждания, да гарантира правата на децата и семействата и да сложи край на социалния паразитизъм и да отмени Закона за социалните услуги. Депутатите вече са в лятна ваканция – защо, като в началото на април приеха да нямат такава?

– Приемането на Концепцията за интеграция на маргиналните цигански общности чрез труд, образование и законопослушание – касае на практика бъдещето на всички в България.

Депутатите от ВМРО за категорични, че това са само част от нещата, които следва да бъдат решени в следващите месеци, и от тях зависи съдбата на милиони хора.

Междувременно, в пряко включване БНТ съобщи, че депутати са били замеряни с яйца и домати. Най-много „удари“ е понесъл депутатът от ДПС Хамид Хамид, чиято служебна кола е отнесла определен брой яйца. А точно в 9:02 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че има само 78 депутати от чакани 121 поне и засега кворум няма – ще се опита пак в 9:20 часа.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече