Роми спасиха сезона по морето: Слънчев бряг заприлича на „Столипиново“

0

„Столипиново“ ни спаси сезона!, категорични са пловдивски туроператори, чийто офиси са пълни с клиенти от етническия квартал, пожелали да изкарат поне седмица в луксозни хотели по родното ни Черноморие. По думите им това са гурбетчии, завърнали се от Европа по време на отпуските, и отскачат на ваканция по родното Черноморие, пише Bg-voice.com.

Това са предимно млади хора. Носят дебели златни ланци и разполагат с пачки пари“, описа туристите туроператорка. Преди дни със съпруга й отскочили до Слънчев бряг да видят как е сезонът.

„Един от бившите хотели на Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха запълнене предимно с мургави клиенти. Мълвата, че по родното море почиват гурбетчии от „Столипиново“, вече залива социалните мрежи.

PR-ът на пловдивската опера Никола Шопов потвърждава, че в Приморско са в изобилие мургавите ваканционери. „Ползват някакви ваучери за настаняване. Цели хотели са пълни с тях, но са лустросани фамилии с добро поведение“, допълва Шопов.

Не всички почиващи обаче са щастливи от гледката.

Слънчев бряг заприличва на „Столипиново“, видяла с очите си Милена Бойчева. Друга пловдивчанка описва, че в Поморие на плажа до нея се настанили поне 15-ина мургави туристи. „Не създаваха проблеми, но бяха доста шумни и се преместихме“, допълва Мариела Челебиева.

Според градския лидер на ДПС Али Байрам те отсядат в луксозни хотели и харчат солидни пари.

„Те са големи патриоти, печелят навън и инвестират у нас. Почти всички гурбетчии от квартала, които си карат отпуските в Пловдив, ходят това лято на нашето море. Вече са към края на ваканциите си и започват да се прибират, защото децата им трябва да тръгват на училище. Но това са платежоспособни млади хора, които работят и изкарват солидни пари. Поведението им по време на почивката е много добро. Те са възпитани, не крещят, не вдигат скандали. Това са европейци. Но най-важното е, че си влагат парите у нас. Освен в почивки и екскурзии, инвестират и в имоти“, обяснява Байрам.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече