Активист охлади страстите около Конституцията: Сливането на властите ще бетонира мутренското единоначалие

0

Искам да охладя овчия възторг на много, които се изказаха – „искате нова конституция –ето ви нова конституция!“ Това е толкова дебилно!

Аз не искам в/у Конституцията да се упражняват корумпирани и зависими неграмотници, които пишат налудни параграфи в нея, които да обслужват единствено своите интереси – да останат непреследвани от закона и да останат вечно на власт. И понеже материята за доста хора може да се окаже сложна или да бъдат подведени от зависимите медии и мизерници на хранилка на властта, ще се опитам да смеля бълвоча, вкаран в новата Конституция от бкп-обединени-бандити.

Ако има нужда от някакви промени в Конституцията – това са промени, свързани с избирането на главния прокурор и контролът над него, защото до сегашния момент той е бил политическо назначение на овластената политическа мафия и затова няма осъден НИТО ЕДИН политик от високите етажи на властта през целия преход. Ако трябва нова Конституция е, за да се направи реформа в съдебната власт – за да се гарантира независимостта ѝ де факто, а не де юре!

Ако трябва нова Конституция е най-вече да се проведе политическа лустрация и да се изгонят от властта всички ретроградни издънки на ДС и хората които са обслужвали корумпирания модел на управление на прехода. За тези неща в новия проект няма и дума!

За сметка на това се прокарва опасният дебилизъм, който се пробутва от години от популисти като стръв за наивни шарани– намаляването на броя на депутатите. Ако те станат 120 – това бетонира най-големите партийни формации – най-вече герб – в парламента и изключва малки партии от законодателния процес. Т.е. бетонира се сегашната клоака като се дава възможност на много по-малък брой хора (същите) да правят каквито си искат законодателни абсурди много по-лесно без реална опозиция и контрол!

Следващият кретенизъм е създаването на Съвет на прокурори и съвет на съдии, които да имат законодателна инициатива (хора, които не са избрани от народа, а назначени от сульо и пульо, да пишат закони!) Това е най-смехотворното! Съдебната власт без никаква експертиза в неща извън съдебната власт, да се вре в парламента и да пише закони! Това трябва да го е измислил някой много нагъл тъпак с много болен мозък! Т.е. това е сливане на властите. Мечтата на всеки авторитарен цървул!

Следващото извращение със сливането на властите, което да бетонира мутренското единоначалие, е отнемането от президента на правомощието му да назначава главния прокурор и председателите на Върховния административен съд и Върховния касационен съд. Т.е президентската институция не може да бъде коректив на мафиотско политическо кадруване.

С други думи – бълвочът за новата конституция, представен от овластените кретеноиди е не само неграмотна подигравка с гражданите, а директен репресивен отговор към желанието на обществото тази престъпна политическа клика да се разкара. Наглостта им е безгранична. И не случайно вувузелите на властта – основно пеевските медии, приветстват този срамен документ. И как не! Та той ще остави Борисов и задкулисните му господари недосегаеми!

Автор: Татяна Кристи, активист

Източник: Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече