Риск от политически сблъсък ГЕРБ-БСП в общобългарския комитет „Васил Левски” заради новата Конституция

0

Спор в една от най-големите неправителствени организации в България. От общобългарския комитет „Васил Левски” се опитаха да организират извънредно заседание, на което да обсъдят позициите си относно промените в Конституцията, съобщава NOVA.

В проекта за нова Конституция има един член, който мен много ме стресна. Чл. 169 предполага, че Народното събрание ще взема решения за изменения в територията на България. Това изглежда чудовищно и невероятно”, коментира председателят на комитета Васил Василев.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова обори твърденията на Василев, като посочи, че такъв тип член присъства и в настоящия основен закон на страната. „Става дума за еднотипни текстове, но това няма нищо общо с дейността на комитета „Васил Левски”, каза още градоначалникът.

Тя заяви още, че я е подразнил начинът, по който е свикано заседанието на УС на комитета, както и политизирането на надпартийното сдружение. 

Дали има политически сблъсък ГЕРБ-БСП в организацията Василев отговори: „Ако има сблъсък, той е именно между хора, които мислят, че този проект за основен закон е крайно опасен за България”.

Маринова посочи, че комитетът е въвлечен в организирано мероприятие. „Трябваше да бъде облечено в някаква форма. Това стана и при шествие до паметника на Апостола, когато беше освиркан столичният кмет от участниците, организирано от общобългарския комитет”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече