Анализатори: Два изхода – или протестът ескалира и правителството пада, или ситуацията се успокоява

0

В такива моменти има две хипотези – или обществото толкова се е радикализирало, че одобрява това, което стана вчера (2 септември), или ще се отдръпне, защото не одобрява това. Ще има информационна война, за да бъде наложена съответната теза. Но като социолог се съмнявам, че обществото е чак толкова радикално. Това заяви социологът Първан Симеонов.

За него оттук-нататък е ясно – или протестът ескалира още повече и правителството пада, или ситуацията се успокоява.

Според политолога Антоанета Христова ситуацията е патова. Има много смислени млади хора на протеста, те не могат да отстъпят от принципите си, защото животът е пред тях, обясни тя пред Нова телевизия.

Христова е убедена и, че Отровното трио е провокирало ситуацията дни наред – тя каза, че снощи, след 21:00 часа, на протеста са дошли мутрите. Това е имиджов шах, добави Симеонов, според който Борисов не иска да си тръгне под напора на протеста или защото ДПС му поискаха оставката.

А Христова смята, че след вчерашния ден „с мъничко“ Борисов е по-напред. И добави, че има страхове, че след Борисов може да стане по-лошо – „това е големият шах, който се играе“.

За финал Христова прогнозира бързи „втори избори“ след изборите, които идват сега – независимо дали редовни или извънредни.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече