След поредица нарушения: Граждани поискаха шофьорската книжка на Тити Папазов

0

Граждани излязоха пред столичната Пътна полиция, за да поискат да бъде отнета шофьорската книжка на баскетболния треньор Константин Папазов.

Причина за искането стана поредното му пътно нарушение, видеодокументирано от друг водач на пътя, пояснява БНТ.

Организаторът на демонстрацията Ясен Дудин каза, че е решил да организира събитието, след като за пореден път Папазов е направил неразрешен ляв завой и е преминал на червено, както и преди два месеца. Младият мъж изрази и съмнение по отношение на твърдението, че ръководителят на „Левски“ не е бил зад волана, както се оправда Папазов.

„Случаят е приключен с глоба от 100 лева и отнемане на 8 контролни точки. Наказанието за такъв вид нарушение, такова завиване на червено е подигравателно“, заяви Дудин.

Според него искането за отнемане на книжката на Папазов е оправдано, защото той е публична личност и с действията си дава лош пример на обществото.

Организаторът призна, че очакванията са му били да се съберат поне 100 души от заявилите над 4000 присъствие, в създаденото от него събитие в социалната мрежа. Намерението му било да изразят недоволството си като стоят в двора на „Пътна полиция“.

На 4 септември автомобилът на Папазов бе заснет как прережда колона за ляв светофар на Румънското посолство, след което преминава на червен светофар.

Преди два месеца Папазов беше заснет да преминава на червен светофар с висока скорост и на бул. „Черни връх“. Тогава той плати глоба и обеща, че ще бъде по-внимателен в спазването на правилата за движение.

Източник: Novini.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече