Разобличиха Слави Трифонов! Борисов и Гешев не са канени за дебат в Европарламента

0

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов влезе в индиректна словесна атака с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Шоуменът попита чрез пост в официалния си профил във Фейсбук дали двамата „ще се скрият и ще изпратят калинки“ или ще отидат на дебат в Европейския парламент за върховенството на закона в България.

Бойко Борисов и Иван Гешев са поканени утре в Европейския парламент на нов дебат за върховенството на закона в България. Те бяха призовани и преди 12 дни, обаче не отидоха. А после от прокуратурата излъгаха, че те били организирали срещата. А от ГЕРБ пък излъгаха, че българското правителство било получило подкрепа. И сега, уважаеми сънародници, става много интересно. Борисов и Гешев ще отидат ли утре или пак ще изпратят някакви „калинки“?„, заяви Слави Трифонов, пише dnes.dir.bg.

От правителствената информационна служба моментално опровергаха лъжливата информация.

Тиражираната в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е поканен утре в Европейския парламент за дебат за върховенството на закона в България, категорично не отговаря на истината, съобщиха от пресслужбата.

Снимка: в. „Труд“

Нито премиерът Борисов, нито който и да е член на българското правителство имат покана за предстоящото на 10 септември заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент LIBE. Нещо повече – регламентът на предвиденото в дневния ред изслушване на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова относно Механизма за сътрудничество и проверка не допуска изразяване на становище от българското правителство. На запитване от страна на Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел е получен отговор от Секретариата на Европейския парламент, че няма да бъде канен представител на правителството, тъй като основната цел е да бъде обсъдена позицията на Европейската комисия относно Механизма от членовете на комисията“, поясниха от правителствената информационна служба.

От групата на ГЕРБ/ЕНП в Европарламента излязоха мигновено с позиция, че Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще изслуша утре (10 септември 2020 г.) презентация на заместник-председателя на Европейската комисия за ценностите и прозрачността Вера Йоурова, а на това не са канени и няма да присъстват представители на нито една институция от двете държави, а само евродепутати.

Противно на публикации в социални мрежи и български сайтове, това няма да бъде нито дебат, нито обществено изслушване, а само представяне на актуалното състояние на механизма за сътрудничество и проверка, който засяга както България, така и Румъния„, пишат в позиция от ЕНП.

Източник: „Марица“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече