Социалист: ГЕРБ ги чака същата съдба като НДСВ

0

Красимир Янков е на мнение, че мандатът на Борисов е еманация на неговата политика, включително и тези пазарлъци за печелене на политическо време

ГЕРБ ги чака съдбата на НДСВ. Това сподели в предаването „Студио Actualno“ Красимир Янков от БСП, който е кандидат за лидер на левицата. Според него ГЕРБ ще загуби властта, когато и да има избори. „За 11 години с Борисов на власт, животът в България не се е променил към по-добро.

Последният му мандат е еманация на неговата политика, включително и тези пазарлъци за печелене на политическо време“, счита Янков. Според него БСП е в криза. На протеста има протести и срещу председателя на БСП, и срещу самата БСП. Корнелия Нинова беше изведена с кордон от полиция от Националната телевизия. Пазиха я от протестиращите. Това е отношение и към БСП“, отбеляза Красимир Янков.

Той счита, че БСП не е алтернатива на това управление. Ние бяхме въвлечени в дневния ред на ГЕРБ. А БСП трябва да е тази, която да задава дневния ред, която да изразява позицията на широките обществени слоеве.

Аз искам да върнем традиционния начин на функциониране на БСП, да върнем духа ѝ – с колективните решения, с уважението към мнението на инакомислещия, посочи Красимир Янков. По думите му до този момент ГЕРБ показват, че са партия, която съществува заради властта.

„Това е огромната разлика между нас и тях. Утре, когато не са в управлението, ще видите, че съдбата им ще е същата като при НДСВ“, отбеляз

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече