Цветан Цветанов представи политическия си проект „Републиканци за България“ в Благоевград

0

Събитието се проведе в препълнена зала на Исторически музей в Благоевград. Сред присъстващите бяха бившите кметове на ГЕРБ от Благоевград, Банско и Сандански – Атанас Камбитов, Георги Икономов и Кирил Котев, които дойдоха с най-приближените си хора напуснали партията на Борисов. В залата бяха още шампионите на обществените поръчки в Областния град, през изминалия мандат на Камбитов, съобщава Pirinsko.com.

Пред присъстващите Цветан Цветанов благодари на домакина Наско, като не пропусна да похвали Кирчо Котев и Георги Икономов. Той подчерта, че провежда десетки срещи в различни рагиона на страната, като се подготвя за учредяването на партията.

През тези месеца изведох капацитет във всички сектори. Политическия проект стартира на 27 септемри. 1000 делегати ще направят избор на ръководните органи. И съответния устав. Партията няма да бъде лидерска, а ще има широк формат на съвет. Решенията ще се взимат от повече хора, я не само от 5-6. Областният ръководител ще е само координатор на общинските структури. Искаме да ползваме експертизата на младите хора. Ще се работи за подготовка на кадри, които да поемат управлението след това. По устав предвиждаме председателят да не може да е повече от два мандата. Няма да има безгранично управление, защото партията ни няма да е лидерска. 

Дефицити има на национално и местно ниво. Всичко като позиции ще обявяваме публично с брифинги на национално и местно ниво. Партньори – за мен е важно малкия и среден бизнес да е приоритет. Споразумения и коалиции могат да са само на принципна основа. Всичко ще бъде документално описано като цели, които трябва да се случат.

По германският модел. Демократична България има сходни позиции с това, което разработват нашите експерти“, каза Цветанов и допълни, че с ГЕРБ също е възможно да работим, но на строго принципна основа. Задължително ще работим за електронно управление. Всичко, което ще правим ще е на принципна основа. От парламентарната трибуна трябва ясно да изразим позицията си, но аргументирано. Ще се търсят възможности за инвестиции по места“, каза още Цв. Цветанов.

Цветан Цветанов представи политическия си проект "Републиканци за България" в Благоевград снимка 1
Цветан Цветанов представи политическия си проект "Републиканци за България" в Благоевград снимка 3

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече