Другата гледна точка: Защо Радев няма да бъде преизбран, а Цветанов ще остане извън парламента

0

Президентът Румен Радев няма да спечели втори мандат заради липсваща подкрепа от БСП, а бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и неговата партия „Републиканци за България“ няма да влязат в следващия парламент. Това мнение изрази депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Офанзива“ по Канал 3.

Президентът има набелязани опорни точки на говорене, но по някакъв начин се опитва да се разграничи от БСП. Очаквам да има много тежко напрежение между президента и БСП, а това ще му коства избирането за втори мандат„, предвижда Биков.

„По-скоро той няма да спечели втори президентски мандат“, смята депутатът от ГЕРБ. Според Биков идеите на Радев за президентска република са в разрез с възгледите на БСП.

„Президентът очевидно не е запознат какво мисли единствената партия, която го подкрепя. Другата партия, която го подкрепяше – ДПС – оттегли подкрепата си публично.“ Следващият парламент ще бъде без участието на Цветан Цветанов и неговата партия „Републиканци за България“, която предстои да бъде учредена на 27 септември. „Цветан Цветанов няма да е в следващия парламент. Смятам, че ще отидат много малко хора при него“, сподели Биков.

Какво разкри самият Цветанов за ГЕРБ и властта, вижте тук Според него протестът не постига основните си заявени цели – оставка на правителството, служебен кабинет и Велико народно събрание.

В началото обмисляхме сериозно дали да не подадем оставка, но ние не видяхме монолитност в исканията на протеста„, каза още Биков по адрес на антиправителствените протести.

„Ако те имаха желание да променят Конституцията, можеха да се възползват от нашето предложение за Велико народно събрание. Всъщност никой не иска да променя Конституцията„, смята Биков.

Служебното правителство е неприемливо „ГЕРБ досега са печелили всички парламентарни избори, организирани от служебно правителство, без това, назначено от Сергей Станишев. Ние имаме проблем от служебното правителство в този момент, защото ако сега подадем оставка, то ще работи без НС и без приет бюджет за следващата година“, обясни депутатът от ГЕРБ.

„Служебният кабинет е въможно най-лошият вариант, защото решенията се взимат от хора, които не поемат политическа отговорност. Той прие с насмешка изказването на Христо Иванов, че неговата „Демократична България“ не би влязла в коалиция с ГЕРБ, ако Бойко Борисов е министър-председател, като подчерта, че никой в управляващата партия не е предлагал да се коалира с Иванов.

„Най-големият политически фетиш е да направим коалиция с Демократична България“, смята Биков.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече