ДПС свалило подкрепата си за Румен Радев, тъй като той е престанал да бъде политически балансьор

0

Евродепутатът от ДПС Искра Михайлова заяви, че Движението е свалило подкрепата си за президента Румен Радев, тъй като той е престанал да бъде балансьор в българската политика, съобщава „Стандарт“.

Подкрепихме го на втори тур, защото искахме да гарантира баланс, но него го няма. Загуби го някъде във времето. В момента, в който трябваше да  вземе решение дали да се гарантира балансът или да се вземе страна, в този момент ДПС каза „не„, каза Михайлова.

Позицията на ДПС е от значение, постигнали сме го през много години постоянство. Със самочувствие на национално и европейско отговорни сме. Доган говори мълчаливо. Много българи могат да прочетат какво е казал, струва си да бъдат чути, актуални са и сега“, подчерта Искра Михайлова.

Доган днес казва, че е необходима мъдрост. Моето мнение е, че всички трябва да отстъпят по малко, затова искаме оставката на всички„, каза тя по повод обявения в парламента от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ оставка да подадат и Радев, и правителството.

Политическата криза е във времена на здравна криза. Когато сме в икономическа криза и цяла Европа и светът са фокусирани как да се преодолее, тогава България се оказа фокусирана върху егото на един, друг или трети“, възмути се Михайлова.

Доверието към Борисов е спаднало, протестите не са нещо, с което да свикваме. ПГ на ДПС независимо колко е била голяма, винаги е била с ключово значение“, коментира тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече