Ново 20: Волен Сидеров получи обвиненията за нарушаване на карантината

0

След пет месеца и след като разигра поредица от циркове, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров най-накрая бе призован в Трето РПУ в София, за да получи материалите по обвинението за нарушаване на мерките в извънредната ситуация по коронавируса. Преди Цветница и Великден Сидеров провокативно призова българите да не спазват карантината и да излязат масово без предпазни маски, за да докажат, че „Бог е над Мутафчийски“. Прокуратурата тогава се самосезира и започна разследване.

Сидеров днес обяви пред медиите, че е в районното, заради призовка по три обвинения. „Оказа се, че това било престъпление“, коментира той, като припомни, че на 15 април бе задържан в Трето РПУ-София за 24 часа. Според него нямало конкретна причина за задържането му, което било и в нарушение на конституцията. „Никой не може да бъде преследван за възгледите си“, посочи Сидеров.

Оттогава четири месеца аз очаквах, на първо място, мнението на Светия Синод, позициите на големите фигури във властта – на председателя на Народното събрание, на премиера, президента, председателя на ВСС. До момента няма такава позиция, затова пък получих подкрепата, съпричастността, на над 2 млн. българи във Фейсбук„, коментира още Сидеров, който в момента е общински съветник в София.

„Всички искаме върховенството на закона, но не е ли най-върховен Божият закон, който казва „не прави на другите това, което не искаш да правят на теб“, допълни той и отказа да отговаря на репортерски въпроси.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече