Адвокат Николай Хаджигенов: Падането на Борисов е не само катастрофа за него и ГЕРБ, а и за България

0

Опитваме се да намери премиера. 88 дни никой не го е виждал освен ако не броим врата му, разбира се. Премиерът се крие от всички, защото медиите ще му зададат неудобни въпроси. Това заяви пред Actualno.com адвокат Николай Хаджигенов в коментар за стартиралата акция на „Отровното трио“ по издирване на министър-председателя.

Борисов се крие от народа, което е готино„, сподели Хаджигенов.

Той счита, че бройката на хората, които участват на протеста, вече няма никакво значение.

„Вие видяхте, че малка България създаде огромен проблем на целия Европейски съюз. През площада минаха толкова много хора, както никога досега. Борисов го няма, Гешев го няма, не смеят да влязат в София, обикалят някакви села и паланки само и само да са далеч от големите градове, за да не ги посрещнат хората неподходящо“, каза Хаджигенов.

ГЕРБ и Бойко Борисов умряха още преди протестите. Всяка една заблуда, че Бойко е бог и сутрин изгрява слънцето заради него, умря благодарение на протестите„, убеден е адвокатът, който посочи, че политическата агония вероятно ще продължи до редовните парламентарни избори.

Адв. Хаджигенов обясни, че според него премиерът безвъзвратно е изгубил шанса да подаде оставка – акт, който е трябвало да се случи в самото начало преди гражданското недоволство. „Лошо е, че падането на Борисов е не само катастрофа за него и ГЕРБ, а е катастрофа и за България„, изрази мнение Николай Хаджигенов.

Гласът на Брюксел за София „Брюксел не е пещерата в Банкя. Там хората са цивилизовани и говорят по съвсем различен начин, на различен език. Подозирам силно, че Европейският съюз ще даде пример на останалите страни членки за дисциплиниране с България. И това е така, защото те от ден първи, в който сме членове на ЕС, се опитват да ни обясняват на човешки език какво трябва да направим“, коментира Хаджигенов по повод критиките на Европейската комисия към страната ни.

„Протестът, който разбуни Европейския парламент, показва, че нещата у нас ще се променят, и то драстично. Това е така, защото малка България създаде огромен проблем на целия Европейски съюз“, отбеляза Хаджигенов. Той заяви, че по повод днешната акция на „Отровното трио“, проф. Велислав Минеков вече е кацнал в Брюксел. „Той има среща с гарждани, евродепутати и председатели на комисии. Може би ще говори пред Европарламента, но това ще го разберем на по-късен етап заради мерките, свързани с COVID-19“, обясни още Хаджигенов.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече