Съдия Нели Куцкова: Благодарение на Гешев всички видяха колко е недосегаем главният прокурор

0

ВСС биде подканен. Механизъм има, въпросът е дали някой ще намери куража да се поиска от сегашния главен прокурор да си подаде оставката. Не бих казала, че протестите са катализатор. Много преди тях Съюзът реагира така. Но покрай протестите се получи широк отзвук и много хора го разбраха. Гешев има много голяма заслуга и считам, че изборът му беше удачен, защото предишните главни прокурори не бяха така възмутителни и бяха много по-умни. Господин Гешев с поведението си, с това, че се обяви за инструмент на Бога, с грубо нарушаване на презумцията за невиновност показа колко е сбъркан моделът.

Това заяви в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” Нели Куцкова, бивши председател на Съюза на съдиите.

Съдия Нели Куцкова, снимка: БГНЕС


По думите й от една страна се бием в гърдите, че сме част от европейското семейство. От друга страна обаче попита:


“Защо това семейство да не знае какво става в България?”

„Не бях впечатлена от дебата. Гледам нещата от по-различен ъгъл. За мен е много важно какво се случва в съдебната система. Неведнъж ни казаха от Европа да оправим съдебната система, а тя ще оправи всичко останало. Мен там ме боли, затова с особено внимание слушах. Не можах да чуя нещо. Но смятам, че ЕС трябва да чуе гласовете от България. Дали ще им повярва и как ще ги възприеме – това е друга тема“, посочи още Куцкова.


“Искам всички, които твърдят, че електронната система е успешен проект, да дойдат в съда и да видят колко е лесно. Всички се възмущават от поведението на главния прокурор и то не от вчера. Много хора изразиха становище и то особено Съюзът на съдиите”, коментира Куцкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече