Началникът на ВВС: Къде ще се съхраняват новите F-16 и кой ще лети на тях?

0

„Позицията на Мечо Пух – колкото повече, толкова повече, при бойната авиация не винаги дава добър резултат“. Това заяви пред БНР началникът на военновъздушните сили ген.-майор Димитър Петров.

Добре трябва да се обмисли решението за покупка на нови осем изтребители F-16 от страна на правителството. Подобно действие поставя на масата въпроси, свързани с обучението на летателния състав и новите съоръжения“, твърди ген. Димитър Петров

Ако станат самолетите F-16, ще трябва да се вземат повече летци, къде ще се обучават. Не можем да ги обучаваме в България, защото към момента ние нямаме подготвен инструкторски състав български“, посочи още Петров.

Той припомни, че тепърва започва изграждането на инфраструктура за вече платените машини.

Предложението за купуването на 16, а не на осем машини не е от вчера. Но в последните седмици “Локхийд Мартин“ предложи вариант новите осем самолета да дойдат с вече платените осем, ако поръчката за тях бъде направена в рамките на година.

„Позицията на Мечо Пух, колкото повече, толкова повече – при такива сериозни неща като авиационната и бойна авиация, не винаги дава добър резултат„, посочи шефът на ВВС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече