Началникът на ВВС: Къде ще се съхраняват новите F-16 и кой ще лети на тях?

0

„Позицията на Мечо Пух – колкото повече, толкова повече, при бойната авиация не винаги дава добър резултат“. Това заяви пред БНР началникът на военновъздушните сили ген.-майор Димитър Петров.

Добре трябва да се обмисли решението за покупка на нови осем изтребители F-16 от страна на правителството. Подобно действие поставя на масата въпроси, свързани с обучението на летателния състав и новите съоръжения“, твърди ген. Димитър Петров

Ако станат самолетите F-16, ще трябва да се вземат повече летци, къде ще се обучават. Не можем да ги обучаваме в България, защото към момента ние нямаме подготвен инструкторски състав български“, посочи още Петров.

Той припомни, че тепърва започва изграждането на инфраструктура за вече платените машини.

Предложението за купуването на 16, а не на осем машини не е от вчера. Но в последните седмици “Локхийд Мартин“ предложи вариант новите осем самолета да дойдат с вече платените осем, ако поръчката за тях бъде направена в рамките на година.

„Позицията на Мечо Пух, колкото повече, толкова повече – при такива сериозни неща като авиационната и бойна авиация, не винаги дава добър резултат„, посочи шефът на ВВС.

Прегледана: 21762

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече