Психиатър: Патологично е властта да не разбира народа

0

Напълно естествено е противоборството между обществото и властта. Патологично е властта да не разбира народа. Тя е на власт, за да бъде себична, това е по дефиниция. Тази знаменита корупция не иде по пътя за общото благо, а по пътя на едно знание, че да си на власт е нещо краткосрочно. Докато си на власт трябва да подсигуриш своето бъдеще.

Това заяви пред bTV психиатърът д-р Николай Михайлов.

На Европа се разчита. Дефинира се като едно незряло очакване да се яви институционален спасител или някакъв доморасъл като нашия премиер, който да налучка някой фолклорен образ и да се съобщи като някаква реинкарнация на Ивайло – свинаря и да печели. Но става дума за все пак някакъв общоевропейски регламент. Ако те са зрели и ние сме незрели, нека да са така добри и да не са лицемерни към нас. Съобщават нещо, което би трябвало да е отдавна известно – че в България на власт е една корумпирана клика. Е така ли е? Така е”, посочи още психиатърът.

Той коментира и ситуацията с коронавируса у нас.

Цивилизованият свят учи, че не трябва да бъдем в паника, но трябва да внимаваме. Да имаме “едно наум”. С други думи – да имаме предвид, че можем да загубим тази битка и да влезем в риск. Той е по петите ни. Това не е паника и тревожност. Това е здрав разум”, обясни психиатърът.

Той коментира, че се получава “Вавилон от истини” и хаос от мнения, което води до паника сред населението заради морето от незнание. Психиатърът призова експертите да се разберат по между си.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече