Юристът Емил Георгиев: Пеевски доказа, че най-важно е да си имаш главен прокурор

0

Навремето Коце Маца каза, че “човек трябва да има добър адвокат, добър счетоводител и добър свещеник”. Днес Пеевски доказа, че най-важно е да си имаш добър главен прокурор. Това написа като коментар адвокат Емил Георгиев в личния си профил във Facebook.

Повод за краткия му, но ясен коментар е изказването на главния прокурор Иван Гешев от трибуната на Народното събрание днес по темата Делян Пеевски и КТБ.

Мисля, че е депутат Делян Пеевски, нали така, не греша?… Доказателства по делото, за когото са събрани, са повдигнати обвинения. Никой прокурор не повдига обвинения по политическа преценка. Това може би се се случвало във други времена, в други режими … За съжаление работим в демокрация… за съжаление на някого.“, заяви Гешев.

Думите му бяха в отвоговор на един от въпросите, които получи в залата. Той  бе за разследването на случилото се с КТБ. Самият Гешев е прокурорът, чиито подпис стои под обвинителния акт от над 18 000  хиляди страници. Питането дойде от депутата от БСП Антон Кутев.  Той припомни, че още през 2014 г. бившият главен прокурор Сотир Цацаров споменава, че в материалите по делото КТБ има инициали ДП и ДП1. А срещу тях – изписани суми.

„Това е през 2014 г. Днес още не знаем ДП и ДП1 какво е, дали е Делян Пеевски. Време е да разберем. За този период нулите в декларациите му за публичност на имуществото се промениха.“, заяви Кутев. 


„Всичко, което е получено като финансиране, е върнато на КТБ и това е факт по делото. Оттук нататък трябва да се каже, че предмет на разследването не са кредитополучателите. Престъпление, според мен, е това, което българският народ казва: „Чуждото прави човек щедър“, каза още Гешев.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече