Към Караянчева: Идеи за дарове към институциите и народа

0

След като се похвали, че е раздала на старчески домове стари календари, които обаче имали…чудни пейзажи, Цвета Караянчева изглежда е влязла в благотворителна серия. Ние може да й помогнем с идеи за дарове.  

1) Малко депутати

Нали ще да стават 120 – какво ще стане с останалите 120? Нищо не трябва да се изхвърля! Те могат да се дарят на старческите домове. Във всеки старчески дом по двама-трима, които да се грижат за доброто настроение на пенсионерите с песни и забава. По мълчаливите могат да се засядат до фикусите и да се поливат с кюфтета от време на време, тоест през час. Чудни пейзажи. 

  2) Скрап

  Като постоянно обновявано място, парламентът би трябвало да изхвърля често някакви работи. Вие ще попитате какви, но не може да не накажа прекаленото ви любопитство с липса на отговор. Дайте да направим така: направо всичко се натоварва на един камион и се праща към старческите домове, където пенсионерите вече да го сортират и изследват за забавление и разтуха. Може нещо да им хареса – няма да става зян.

  3) Прах в буркани 

Когато е бил част от свещена обител, прахът става реликва. Би могло чистачките на парламента да не се отнасят толкова безотговорно към професията си и постепенно да натрупат малко прах от Народното събрание в буркани. Тези буркани може да се разпратят по различни старчески домове, където да бъде вдишани от всички, за да попият от атмосферата.

  4) Карта с пътната мрежа на България 

Да, нека да е от 1975 година, но за разлика от календарите, картите на пътните мрежи на България не остаряват. Всеки възрастен човек би искал да се върне в младините си и магистрала „Хемус“ е магистралата към всички носталгии. От грижа към запазването на реалността такава, каквато e била близо половин век, властта просто не я строи. От добро сърце. 

5) Флашка със запис на гласа на премиера

Тя ще се съдържа мъжката му молба и дума към пенсионерите да кажат „Добре е“ за това, че им дава по 50 лева по време на извънредното положение. Тази молба би могла да се пуска по старите тонколони на Народното събрание, пратени също в старчески домове ако са започнали да припукват. През двайсет секунди ще се чува гласът на Борисов и през двайсет секунди пенсионерите ще отговарят „Добре е!“. Това ще върви като хорово изпълнение непрекъснато.

Питате с право, докога? Докато не стане добре.   

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече