Журналист: Като не си заслужил доверие ставаш лъжливото овчарче, което се радва да види трактор

0

„Повече от 7 месеца по-късно откак стана извънредно положението, обострена ситуацията и приблизително 9 милиарда брифинги, от които може би 5-6 съществени, а другите можещи да бъдат съобщения на пресцентъри, все още компетентните органи и институции нямат идея какво правят“. Така започва коментарът на журналиста Самуил Петканов в личния му профил във Фесбук по повод политическата ситуация в държавата.

В момента обсъждат дали да върнат маските на открито. След като случаите не се покачиха значително от протести, мачове, заведения, паркове и междублокови беседки.


За 7 месеца очевидно нямат изготвени протоколи за действие, нямат задълбочен анализ на причинно-следствени връзки, нямат и доверие.


Нямат доверие, защото нямат обосновки, взимаха противоречиви мерки и разликата между „не можете да влизате в парка“ и „отваряме кръчмите“ беше няколко дни в началото на май.


И сега обсъждат някаква мярка, която наистина е просто такава – някаква. Да има просто. Няма да помогне. Ще нервира хората, но не революционно, нито ще предизвика протест на някакво съсловие. Ще глобят 20 несретника, които ще си обжалват глобите и ще отпаднат.


Истината е, че не могат да си позволят някакви съществени мерки. Не могат и да си позволят да не правят нищо. Защото нямат доверие. И от над 100 дни им се повтаря предимно по други въпроси, че обществото няма доверие. Но се представят няколко офиса тролски акаунти във фейсбук, омешани от полуграмотни фейсбук-тетки като „останалата част от народа, която им вярва“. Вярва дръжки.


А като не си заслужил доверие заради стотици примери на корупция, некадърност, непоследователност и лъжи, ставаш лъжливото овчарче. Което се радва да види трактор.

Автор: Самил Петканов

Източник: Facebook

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече