Ковид ефект: Здравният министър разделя държавата на 6 региона заради ескалиращата заболеваемост

0

От днес нататък ще въведем безкомпромисен контрол във всяка една точка, в която може да има контролиращ орган, обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по повод масовото неспазване на въведените ковид мерки.

Целта на всички тези мерки в областта е намаляване на кривата на заболяваемостта и влизането в едни по-нормални числа, да можем да посъветваме хората по-свободно да пътуват. Ако всички спазват мерките, очакваме заболяваемостта да спадне с около 30%. В момента имаме неглижиране на цялата ситуация. Най-важната мярка е носене на маски на закрито„, заяви Ангелов.

От другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб. 24 часа в него ще работят хора на принципа на кол център. Държавата ще бъде разделена на 6 региона. Ролята на работещите ще бъде да компенсират всички дефицити, така че хората да получат помощ във всяка една точка. Да няма хора, които да чакат да бъдат настанени, или да има нужда от „Ремдесивир“ и да се чака разрешение“, съобщи проф. Ангелов.

Този вирус не може да го борим с КПП-та. Може да го борим с мерки и интелект, не със страхове, да го борим с дисциплина, да спазваме правилата. Ние от днес нататък ще въведем безкомпромисен контрол във всяка една точка, в която може да има контролиращ орган. Няма да позволим на никой да си мисли, че може да бъде над правата на всички. Санкциите ще бъдат еднакви за всички, докато хората започнат да спазват мерките„, заяви той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече