САЩ затяга Путин: Изпращат балистични ракети, разположени в Европа

0

САЩ имат готовност при необходимост да разположат ракети със среден и по-малък обсег в Европа с цел сдържане на Русия“, обяви днес съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Робърт О`Брайън. Думите му бяха част от реч пред института „Хъдсън” във Вашингтон.

Подобни стъпки САЩ може да предприемат и в Индийско-Тихооеканския регион за сдържане на Китай. „Ние излязохме от договора и работим по създаването на хиперзвуково оръжие. Създаваме система за доставки под формата на балистични ракети, които ще ни помогнат да обезпечим сигурността на Америка, да защитим съюзниците си и да сдържаме Китай”, подчерта О`Брайън.

Според него Русия и САЩ ще продължат с една година срока на Договора за мерките по съкращаване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ 3), в случай че се договорят по въпроса за проверките. „Вашингтон трябва да се увери доколко руснаците се отнасят сериозно към контрола над въоръженията“, каза О`Брайън. И двете държави се стремели да постигнат договор, тъй като е в техен интерес.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече