Сигнал от „Зелено движение“: ГЕРБ и патриотите превръщат порядъчни граждани в престъпници

0

„Зелено движение“ е изумено от пируетите на управляващото мнозинство, което днес прокара 10 години затвор за споделените пътувания. Типично по даникириловски – през преходните разпоредби на Кодекса за търговското мореплаване.

ГЕРБ обяснява, че така удрят нелегалните таксиметрови услуги. Всъщност вкарват в сивата зона групите в социалните мрежи за общи пътувания и споделяне на разходите за тях. Услугата в тези групи е предпочитана, защото е бърза и на добра цена. В същото време е чудесна и за природата, и за пестенето на ресурси.

Четирима човека в една кола е по-добре от един.

Това вече не е бъдещето. Това е настоящето. Колкото и да се опитват, депутатите не могат да спрат новите технологии. Не че властта не се опитва да го прави. През 2015 година забрани услугата UBER и подобни. От години водят борба за силни регулации и върху отдаването на стаи и апартаменти за краткосрочен наем. Вероятно с идеята да помагат на големите хотелиери и таксиметрови компании. Което правят от години с неудобните разписания на друг екологичен транспорт – железопътния.

Сметките показват, че споделените пътувания и хотелиерски услуги

спестяват на обществото изграждането на стотици нови хотели и покупката на хиляди автомобили.

Тази тенденция ще се задълбочава. Тя ще отслабва натиска за унищожаване на зелени площи за строителство на сгради и паркинги. Споделената икономика трябва да бъде насърчавана, а не да ѝ се пречи.

Мнозинството на ГЕРБ и патриотите е аналогово и принадлежи на 20-и век. Няма как да ни върне в каменната ера, но се опитва по всякакви начини. Като превръща порядъчни граждани в престъпници. Когато и да си ходи, все ще е късно.

Призоваваме президента Радев да наложи вето над срамната забрана. Защото живеем в 21-ви век и искаме България да бъде лидер а не на опашката!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече