Борисов отсече: Никакво затваряне на страната повече, пари има

0

Няма да има никакво затваряне повече в България! Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук по време на една от паузите на заседанието на ЕС, в което участва.

„Няма да затваряме паркове, фризьорски салони, фитнеси, пазари, ресторанти“, каза той. „Пари има, осигурили сме. Дори съм поръчал на моите депутати от ГЕРБ да разгледат 9 процента ДДС и за ресторанти, които предлаган разнасяне на храна“.

Виждате какво става по света. Защо трябва да налагаме ограничения, за да се пазим и да не умират хора и да не задръстени болниците. По-малко празненства и струпване на хора. Най-рано пролетта ще дойде ваксината и затова трябва да се пазим“.

„Нека обаче пазим лекарите. Те са герои! Няма нужда от нови мерки, просто трябва самосъзнание, да спазваме настоящите“, допълни премиерът.

Освен темата с ваксините, от която вече имаме горчив опит, каза премиерът, е засегната и темата за инфраструктурата. „Те изискват огромна структура от камиони, самолети, сух лед, фризери – всичко, което е необходимо за тези ваксини, допълни Борисов.  

„Затова помолих ваксините първо да бъдат раздадени на медицинския персонал, възрастните хора. Да не се вменяват големи допълнителни плащания, каза още той.  До този момент за участие във ваксината са 3.5 милиона евро.

За закупуване на ваксините сме отделили 300 милиона евро. Трябва да се определи колко хора ще искат искат да бъдат ваксинирани, защото за такива големи стойности на медицински препарати, ще се търси отговорност. Трябва да преценим внимателно какви са ни възможностите, обясни Борисов.  „Настоях да сме много прозрачни и честни с хората, защото не искам да бъдем страна в битките за успех на фармацевтините компании. Хората трябва да са добре информирани“, допълни той.

Източник: „Марица“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече