БДЖ се превърна в развъдник на Covid-19

0

Брутално неспазване на дистанция във влака от Своге за София – снимка, доказваща това, циркулира във Facebook от няколко дни. Заради това директорът на „Продажби и обслужване“ на БДЖ Константин Азов коментира, че конкретно за този влак имало развалена техника и се наложило сливане.

Притиснат от въпроси на Нова телевизия обаче, Азов призна, че има редовно сливане на 2 влака в 1 – защото имало ремонт на много локомотиви и пандемията COVID-19 забавила процеса т.е. много трудно било да се осигурят достатъчни влакове за пътникопотока.

Азов оправда ситуацията и с друго – строежът на АМ „Хемус”, който увеличил пътниците. Той пое ангажимент нещата с влаковете да се оправят, обаче изглежда това ще стане декември-януари.

Най-малкото като има такова сливане на влакове, да се предупреди кой е отпаднал – и да се продават билети така, че да се спазват мерките за дистанция. Това е страшно, това е като на футболен мач, даже повече, възмути се проф. Генчо Начев, ръководител на болница „Света Екатерина“.

На война като на война, предупреди Начев и добави, че в сегашната ситуация не може да има „чиста от COVID болница“. Легла трябва да има за такива болни по специалността дори на специализираните лечебни заведения, каза още Начев. Според него, най-страшното е ако стигнем развитието на болестта в Чехия – по 600 заболели на 100 000. „Трябваше да има по-рано рестрикции, мисля, че закъсняха“, заяви Начев.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече