Твърда опозиция: „Мангъровците“ създадоха алианс против сегашните COVID мерки в държавата

0

След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен мерките прилагани в западна Европа са абсолютно ненужни и плод на управленска немощ и липса на лидерство“. Това написа във Facebook профила си един от учредителите д-р Георги Тодоров, член на Контролната комисия на Българския лекарски съюз.

Според алианса насажданият страх у населението на България през последните осем месеца било в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука.

Апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени„, пишат лекарите.

Според лекарите в новия алианс принудителното налагане на лицеви маски е злоупотреба с власт.

Нямало работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система, което водело до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между лекари, пишат в декларацията от новия лекарски съюз, като допълват, че търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства.

Сред подписалите декларацията са д-р Георги Тодоров, д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова, д-р Стоян Алексов, д-р Хелия Божилова, д-р Владимир Николов и други техни съмишленици.

След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен…

Публикувахте от Георги Тодоров в Неделя, 1 ноември 2020 г.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече