Висш британски военен: Има реален риск от Трета световна война

0

Шефът на Щаба на отбраната на Великобритания Ник Картър предупреди за глобални рискове, свързани с пандемията от коронавирус, включително и за опасност от Трета световна война. Той направи това в интервю за Скай нюз, цитиран от РИА Новости. 

Картър подчерта, че икономическите кризи от миналото са водели винаги до кризи в безопасността и изрази безпокойство, че това ще се случи и сега. Той отбеляза, че има загриженост, че увеличаването на регионалните конфликти може да прерасне в пълномащабна война, подобно на това, което се случи преди двете световни войни миналия век, когато се сформираха съюзи между отделните страни, довели до години на кръвопролития.

В интервюто за „Скай нюз“, което е по повод отбелязвания Ден на възпоменанието на жертвите от войните Картър заяви, че Великобритания и останалия свят трябва да се поучат от историята и предишните погрешни стъпки довели до световните войни през XX век, като се има предвид сегашната голяма несигурност около Covid-19.

Веднага след тези признания, генералът бе попитан дали има опасност от Трета световна война, на което той отговори: „Говоря, че такъв риск има и той трябва да се отчита“ и добавя, че трябва да се помнят жертвите от предишните глобални конфликти, за да не се допуска тяхното повторение.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече