Далновидно: Брокери се възползваха от епидемията и вече предлагат застраховка „Covid-19“

0

Много от работодателите са застраховали своите служители, но ако това не се е случило във вашата фирма или сте безработен, може да си направите индивидуална такава.

След бума на пътуванията през лятото, когато се търсиха застраховки, с включено покритие COVID-19, на дневен ред идват тези, които да гарантират изцяло или частично лечението ни, когато се разболеем на работа или вкъщи. Обезщетението е еднократно и може да започне от 500 лева и да расте нагоре в зависимост от самата застраховка и от това дали човек е на домашно лечение или в болница, предава БНТ.

„Разбрах, че съм болна в средата на юни месец. Като моето лечение продължи доста дълъг период – 39 дни. В момента, в който се върнах на работа, подадох документи и в рамките на законоустановения срок, мисля че за около две седмици получих обезщетение“, каза Ваня Дамянова.

При заболяване документите, които се изискват като доказателство са: положителен PCR тест, документът за карантина от съответното РЗИ и копие от болничният лист. Груповите застраховки са по-евтини, но имат повече условия, на които трябва да отговаряте. Ако сте безработен, с прекъснати здравноосигурителни права или имате ТЕЛК може да си направите индивидуална такава.

„Не е задължително да има трудов договор. Не е задължително да е здравно осигурен или не е здравно осигурен“, каза Бисер Цанковски, застрахователен брокер.

Обикновено се изискват декларация, когато се попълва на физически лица и лични данни.

За индивидуална застраховка COVID може да се обърнете и към застрахователен брокер, който да ви помогне да изберете най-подходящия вариант за вас и да съдейства за документите, които трябва да представите, ако се наложи тя да ви бъде изплатена.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече