Личен лекар уточни: Борисов даде на пенсионерите 50лв, могат да си платят PCR-а

0

Дадоха им 50 лв. на пенсионерите, имат пари да си платят PCR теста. Това заяви председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари в София д-р Георги Миндов в интервю за bTV. Изказването му бе в контекста на това, колко е важно да се направи PCR тест.

По думите му PCR тестовете дават най-надежден резултат между 3 и 5 ден от симптомите. След 7-я ден той може да даде неверен резултат.

Д-р Миндов заяви, че личните лекари искат и трябва да издават направления за PCR тест. Във връзка с презапасяването с лекарства той заяви, че до момента няма лекарство, което предпазва или лекува коронавирус на какъвто и да е етап.

„Антибиотика не лекува вирусната инфекция, но може да се наложи употребата му.“, обясни той.

По думите му скоро няма да има PCR тестове с електронни направления, както беше обещано, а за това вина има „Информационно обслужване“. Според него проблемът е софтуерен: „Ние сме жертва на програмистите. Пращаме по 1 млн. лв. на ден, защото някой не си върши работата.“

„Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Ще го накарам следващият път, като почине някой да дойде да копае гроба. Той разруши най-святата връзка пациент-лекар.“ „Мачкат ни отвсякъде, поемаме 90% от случаите и ги лекуваме лабораторно.“, каза още Миндов.

Източник: БТВ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече