Павел Вълнев: Промяната идва, номенклатурчиците и кукловодите си отиват (видео)

0

„Едно от нещата, които искам да направим, са реформите във всички сектори – здравеопазване, образование, като е необходимо да се започне от съдебната система. С нея постепенно ще се изчисти корупцията“, каза зам.-председателят на партия „Републиканци за България“ Павел Вълнев в предаването „ЕвроДикоФ“ по телевизия Евроком.

„Влязох в политиката, защото искам да променя и „взимането“ на бизнеси от определен кръг хора“, заяви бизнесменът.

Попитан за „първия си милион“, Вълнев отговори, че може да докаже всяка една стотинка. „С брат ми за последните 20 години сме изплатили сигурно около 600-700 млн. долара кредити“, даде за пример Павел Вълнев.

След като се справи с COVID-19, България много сериозно трябва да обърне внимание на демографската криза, за да не изчезне държавата след 20-30 години.

Според зам.-председателя на ПП „Републиканци за България“, за да се върнат българите от чужбинаБългария трябва да се превърне поне в средноевропейски тип демократична държава и хората да имат сигурност.

Влизам в политика с името си и ще се финансирам сам“, заяви Вълнев и допълни: „Искаме да сме абсолютно независими, за да можем да променим ситуацията в България“.

След срещите с хората от страната по време на обиколката му с Цветанов е стигнал до извода, че София е друга България. „Хората са стресирани и цари апатия – не вярват на никого и за нищо“.

Павел Вълнев заяви, че се е захванал с политика, защото вярва, че промяната има как да се случи и че по естествен път номенклатурчиците и кукловодите си отиват.

Искам да активизирам младите хора тук и богатите хора в чужбина, както и всички, които са честни, да влязат в политиката“, призова Вълнев от телевизионния екран.

Павел Вълнев изтъкна, че повечето хора, които влизат в ПП „Републиканци за България“, са нови лица.

Пред Сашо Диков Вълнев разказа, че е инвестирал в бизнес в Македония.

„В Македония нещата се слуват много по-лесно, отколкото в България. Там Вълнев влиза като американски инвеститор със 100 млн. лв. в производство на медицинско конопено семе и масла.

Целта е да се произвеждат лекарства за няколко вида рак.

В проекта са се включили и консултанти от Холандия, Швейцария и Америка и Канада. „Виждам поне още 7-8 компании освен нашата, които могат да вложат общо над 1 млрд. нетна стойност в Македония“.

Сашо Диков показа в предаването си документи от съда в Чикаго, които доказват, че срещу братя Вълневи никога не са завеждани и водени дела.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече