„Отровното трио“ настъпва: Търси съдействието на Европарламента и на ОЛАФ за промяна в България

0

Т.нар. Отровно трио търси съдействието на Европарламента и на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), за да бъде предизвикана промяната в България, заявиха във Велико Търново Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Спирането на корупцията, възстановяване върховенството на закона и свободата на словото вече не може да се случат с думкане на тъпани на площада, коментира на срещата си с великотърновци пред паметника „Майка България“ адвокат Николай Хаджигенов и посочи, че Отровното трио е започнало нови инициативи.

Последните три седмици сме провели четири закрити срещи с Европейския парламент на високи нива, две срещи с ОЛАФ. Срещите са закрити и неофициални, това е причината, поради която не можем да изнесем конкретика. ОЛАФ поискаха разследвания за кражби на евросредства. Ние сме представили неща, с които разполагаме и петте най-големи разследвания на „Бивол“ в последните две години“, каза адв. Хаджигенов, цитиран от БНР. 

Арман Бабикян заяви, че започналите обиколки в страната на Отровното трио целят създаването на доброволчески комитети за взаимопомощ и за контрол върху прозрачността на предстоящите парламентарни избори.

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече