Човек на Радев поясни: Не са виновни тези, дето не спазват мерките, а управляващите кризата

0

Управлението на кризата от страна на правителството е хаотично, заяви главният секретар на президента Димитър Стоянов в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Димитър Стоянов, снимка: БТВ

По думите му още през март, април и май месец министерството на здравеопазването е издавало хаотични заповеди всеки ден. По-късно се заговори за болници за коронавирус, отделни отделения и карантинни хотели – нито едно, от които не се е случило в действителност.

Поредната ситуация е от вчера – премиерът Борисов каза, че евентуално на 14 декември ще отворят яслите, а на 21 – всичко останало. Един час по-късно излиза министърът на здравеопазването и казва, че не е сигурен“, даде пример Стоянов.

Подаването на различни сигнали доведе до това обществото да не е еднозначно по отношение на предпазните мерки. И не то трябва да бъде обвинявано за неспазването им, а тези, които управляват кризата“, категоричен е Стоянов.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост на България, Стоянов коментира, че предложенията на президента са конкретни, за разлика от тези на управляващите.

„Всеки българин трябва да има отношение, когато се харчат публични средства. В плана за възстановяване на България са заложени над 12 млрд., те би трябвало да се използват за модернизацията на икономиката и за развитие на човешкия ресурс„, коментира Стоянов.

По отношение на тези средства и разпределението в предложения план от изпълнителната власт, се вижда, че над 50% от средствата отиват за строителство и саниране. Трябва да се прецени къде да се вложат тези средства, поясни Димитър Стоянов.

„Това е програма на България, този план за възстановяване и устойчивост не е на Борисов, а на България. Тези 12 млрд. не са на Борисов, това са парите на България„, подчерта главният секретар на президента.

„Планът на правителството за обществено обсъждане не беше съпътстван с обяснителни записки и с подробности за предложените проекти, а президентството предложи конкретни проекти с възможна реализация и финансова обосновка. Група ентусиасти – млади хора, разработват конкретните проекти, тези хора са свързани с администрацията. Те виждат бъдещето на България„, каза още Димитър Стоянов.

Източник: „Епицентър“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече