Радан Кънев разчете фактите: Трагедията в България е без аналог в Европа

0

Всеки ден умират по 400 българи повече, а кабинетът налива милиони за предизборни проекти. Радан Кънев направи коментар за тревожните данни за смъртността у нас.

„Официалните данни на НСИ показват, че през последните седмици на ноември смъртността в България има над 100% ръст спрямо съответните седмици на 2019 г.

Всеки ден губим 400 българи повече от средното за предходни години. Или за два дни жертвите са колкото жертвите от ПТП за една цяла година.

Това е трагедия без аналог в ЕС от началото на пандемията.

В тази ситуация, кабинетът разпределя бюджетни „излишъци“ от около 300 милиона лева за „реализиране на значими общински проекти“ – показни предизборни разходи. Това поведение е абсурдно.

Всяка стотинка от парите на данъкоплатците трябва да бъде инвестирана в комбинация от здравни и икономически мерки за облекчаване и преодоляване на пандемията и катастрофалните ѝ икономически последици. 300 милиона са по 2000 лв. за 150 000 малки семейни фирми, 150 000 застрашени от фалит български домакинства,“ написа Радан Кънев в личния си профил във фейсбук.

Източник: Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече