Първан Симеонов за комплекса за малоценност: Когато хората се гнусят от Пулев, те се гнусят от собствения си народ

0

Понякога много искаме – искаме спортистът да е някакъв нравствен идеал, но в професионалния бокс има много шоу. В този ред на мисли да казваме какъв простак е Пулев…Първо, това не е вярно, а и това са правилата в този жанр. Кой от известните боксьори не е бил малко скандалджия? В този ред на мисли постиженията на Пулев заслужават уважение”.

Имаме чувство на националнен комплекс за малоценност. Когато хората се гнусят от Пулев, те се гнусят от собствения си народ, допълни той пред БНТ.


Протестите вече трудно ще постигнат целите си. По всичко личи, че правителството ще остане до края на мандата си. Главният прокурор направи най-хитрото в тази ситуация.Той се появи и каза: „Няма да подам оставка“ и след това протестиращите вече не говореха толкова за него“. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Първан Симеонов.

Най-определящото за отминаващата година са протестите и засилената активност на прокуратурата, добави той.

По думите на политическия анализатор хората у нас не са убедени в ефективността на мерките срещу коронавируса. Всеки ден се чуват толкова много мнения, че харесват това, което им дава малко определеност. Затова харесват казаното от Борисов, че на 21 декември всичко отново ще бъде отворено. Когато обществото, ако не поляризирано, е сериозно объркано, всеки, който даде някакъв ясен сигнал, печели, съответно всеки, който не даде ясен сигнал – губи, заяви Симеонов.

Той коментира и конференцията на ДПС: „Направи ми впечатление, че турският президент Ероган направи приветствие и почти никой не реагира. В този момент като национална общност трябва да ни светне една лампичка. Зад ДПС седи електрорат и една много чувствителна за Балканите тема“.

В отговор на въпрос за заявката на президента да насрочи парламентарните избори за 28 март догодина, Симеонов посочи, че от днешна гледна точка по-логично е на ранната дата за изборите да се радват партиите с твърд електорат като ГЕРБ и БСП.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече