Унгарският парламент каза тежката си дума: Семейство има само с майка жена и баща мъж

0

Досега гей или лезбийски двойки можеха да осиновяват деца, като кандидатства само единият от двамата като отделно лице

Унгарският парламент прие поправка в конституцията, в която има ново, по-стриктно, определение за семейство. Поправката бе  гласувана от мнозинството на управляващата партия „Фидес“ на премиера Виктор Орбан – 134 гласа „за“, 45 „против“ и петима въздържали се.

Според новия текст дефиницията за семейство става: „съюз между баща мъж и майка жена“. Семейството е „основано на брака и отношенията между родители и деца“. Изрично е посочено, че „майката е жена, а бащата е мъж“. А също така: „Унгария защитава правото на децата да се идентифицират с рождения си пол и гарантира, че тяхното възпитание е основано на конституционната идентичност на нашата нация и на ценностите на нашата християнска култура„.

Освен това конституцията на практика налага и ефективна забрана върху осиновяването на деца от гей-родители. Според текста само женени двойки могат да осиновяват деца, а Унгария не разрешава гей браковете. Несемейните ще трябва да получат специално разрешение от министъра по семейните въпроси, ако искат да осиновят дете.

Досега гей или лезбийски двойки можеха да осиновяват деца, като кандидатства само единият от двамата като отделно лице.

Партията „Фидес“ се обявява в защита на консервативните християнски ценности и води кампания срещу правата на ЛГБТ общността.

Наскоро обаче управлението на Виктор Орбан беше разтърсено от скандал, когато дългогодишният евродепутат Йожеф Сайер – един от авторите на текста, че бракът е само между мъж и жена – беше заловен от полицията в Брюксел докато се опитва да избяга от гей парти. Сайер подаде оставка и от Европейския парламент, и от „Фидес“.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече