„Човек“ на Манолова прави политика от внуците на Борисов

0

С какви пуловери са облечени внуците на премиера Бойко Борисов и колко струват? Тези въпроси станаха горещи в социалната мрежа Фейсбук. Предположения и твърдения се появиха бързо след като Борисов публикува снощи снимки за Бъдни вечер. На тях той е прегърнал двете малки момчета, като има три кадъра.

Според твърдения във Фейсбук, пуловерите са маркови – на „Ралф Лорън“. А цената – повече от пенсията, която получава всеки от 3,6 млн. пенсионери, казва потребител на име Светослав Трайков. Дали обаче е така и достатъчно ли е „доказателство“ по снимка в поста, с цена 145 долара – това всеки сам може да прецени.

Минималната пенсия в България от 1 януари, 2020 година, ще е 300 лв., а според актуалния курс на БНБ 1 долар е 1,60 лв. – т.е. 232 лв. всеки. Към края на октомври, 2020 година, по данни на НОИ, съобщени пред БНР, 65 000 са хората с 212 лева пенсия, заради липса на осигурителен стаж (т.е. нямат достатъчно натрупан трудов стаж с легален трудов договор), а почти 300 000 са тези с 250 лв. – те ще вземат 300 лв. от 1 януари. И двете числа са много далеч от написаното от Трайков.

Месечната заплата на Бойко Борисов като министър-председател пък 7204 лева от септември насам, а с добавките за трудов стаж отива над 10 000 лева. За сравнение тази на Румен Радев е доста повече – над 15 000 лева.

Кой е Светослав Трайков – той беше един от задържаните за спирането на метрото, заедно с бившия депутат Минчо Спасов и бившия член на КЕВР Еленко Божков. Сега е считан за един от най-близките хора на Мая Манолова. Трайков блесна и с още едно запомнящо се действие срещу Борисов – заради вила „Секвоя“.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече