Безпрецедентно: Великобритания влиза в трети локдаун

0

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви старт на трети национален локдаун, който започва да тече от полунощ и ще продължи минимум до средата на февруари. 

Борис Джонсън, снимка: Club.bg

За този период се закриват всички училища. За втора поредна година заключителните изпити се отменят. Гражданите на страната ще могат да напускат домовете си – за храна, за физически упражнения на открито, за медикаменти или за работа. Фирмите за доставки няма да доставят алкохол. Затварят дори зоологически градини. Още от края на декември в по-голямата част от територията на кралството е забранена работата на магазините, продаващи стоки, които не са от първа необходимост, на ресторантите, пъбовете и кафенетата.

До средата на февруари правителството планира да ваксинира 13 милиона души, които са изложени на сериозен риск (възрастни хора, медицински персонал, работници в домовете за възрастни хора).

Следващият уикенд ще бъде най-тежкият от епидемията, смята Борис Джонсън. Остава в сила стария призив на правителството: „Останете вкъщи, защитете NHS, спасете живота“.

„Ако сега не вземем решителни мерки, националната здравна система може да се окаже пренатоварена след 21 дни“, заяви Джонсън. 

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече