Епохата „ГЕРБ“: 10 места, на които да се сложат 14 еднакви знака

0

България бе удивена от поставянето на 14 еднакви пътни знака в село Мадан. Повечето хора виждат в това явление само куриоз и пример за безхаберие. Но тази композиция от еднакви пътни знаци представлява също артистична инсталация, туристическа забележителност, дръзко предизвикателство, символ на Епохата ГЕРБ. 


Ако тръгнем да ровим символиката, ще изкопаем сума находки и поводи за духовна радост.
Но се опасявам също така, че кратка ще бъде радостта ни… Репортажите и отзивите за Четиринайсетте знака на Мадан са преимуществено подигравателни и отрицающи. Както винаги, обществото е неподготвено за новото, различното и трудно разбираемото. Но най-великите гледки в живота са непознаваеми и неизповедими, би трябвало да сме по-отворени към Неведомото.
И дори смятам, че трябва да създадем традиция на Четиринайсетте знака, като поставяме такива инфраструктуралистични сакрални символи и на други места в България. 
Ето и списък с 10 обекта, на които трябва да се поставят по много еднакви знаци.
***
1. По пътя към Тъмната стаичка с бюлетините трябва да се поставят 14 знака с команда „Мислѝ“. 14 пъти мисли, избирателю, един път гласувай, ама с главата си! 


2. По пътя към плаж Росенец до летния Догансарай да се поставят 14 знака за внимание – „Мини“. И хората да си минават. 


3. По пътя за Рилския манастир непременно трябва да се поставят 14 огромни табели с надпис – „Rolling Stones! Пътят е като картичка! Гарантирано от ГЕРБ„. Rolling Stones на английски означава срутище. Така хората ще са коректно предупредени, че на пътя ги очакват музикални изненади като „Камъните падат“. Но някой пък може да си помисли, че в Рилския манастир има концерт на Rolling Stones и това също е прекрасно. Вярата прави чудеса. Ако човек силно вярва, няма да му падне камък на главата! Кийт Ричардс е безсмъртен! 

Кийт Ричардс от Rolling Stones на млади години не можа да се самоунищожи с алкохол и наркотици, на дърти години си падна на главата от кокосова палма и пак оцеля. Сега той се пита: безопасен ли е пътят към Рилския манастир? 


4. Вътре в самото Народно събрание са необходими не 14, а 240 указателни табели-скрижали, на които да пише: „Осмо: НЕ КРАДИ!“

5. По пътя към Бастунсарай добра работа могат да свършат 14 билборда със задраскана Мата Хари и голям надпис: „Седмо: не прелюбодействувай, че само ядове, само ядове!“

6. В коридора по пътя към кабинета на Главния прокурор би било полезно да се поставят 14 табелки: „Носете ВДС в кутии за обувки!“ ВДС = веществено доказателствено средство. В кутии за обувки през 2018 прокуратурата откри несметните богатства на едни олигарси, които още не може да осъди. 

7. В подстъпите към Бургаския мост са необходими 14 големи знака „Забранено за хора с релси!“. Но знаците не трябва да съдържат образа на Валери Симеонов, за да не се персонализира посланието. То трябва да е насочено към всички отчаяни души, понесли релса към перилата на моста с безбожното намерение да отнемат живота, който Еволюцията им е дала. 

8. По емблематичния „Граф Игнатиев“ в столицата пък ще е хубаво да се наслагат еднакви табели с лозунга: „Хубаво е, но не е готово“. За чужденците може да се изпише и на чужд език: „Hubavo e, no ne e gotovo“. 

9. Непременно трябва да се помисли и за различни послания с позитивно-пожелателно настроение. Например по пътеката на отлитащите от терминалите на софийското летище може да се поставят 14 табели: „Това не е терминален изход. Чакаме ви отново!“


10. На стълбите пред болниците също трябва да има размножени послания: „Тук почива българският пациент“

Автор: Г-н Балев

Източинк: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече