Историческо: Байдън назначи трансджендър за зам.-министър

0

Рейчъл Левин е транссексуален експерт по педиатрия и психиатрия

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън, който трябва официално да встъпи в длъжност след ден, обяви по-рано днес, че е номинирал за заместник-министър на здравеопазването Рейчъл Левин – транссексуален експерт по педиатрия и психиатрия, съобщава NBC News.

Към момента Левин е директор на здравеопазването в щата Пенсилвания, а назначаването му е „исторически“ прецедент в историята на САЩ.


„Д-р Рейчъл Левайн ще осигури стабилно лидерство и основни познания, от които се нуждаем, за да прекараме хората през тази пандемия – независимо от техния пощенски код, раса, религия, сексуална ориентация, полова идентичност или увреждане – и ще отговори на обществените здравни нужди на страната ни в тази критична ситуация момент и след това“, заяви Байдън.


Тя представлява исторически и висококвалифициран избор за подпомагане на здравните политики на нашата администрация„, пише още в своите мотиви Байдън.

Демократите ще поемат контрола над Горната камара на Конгреса тази седмица, която трябва да потвърди назначенията на президента.

Източник: Dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече