Кремъл с позиция: Арестът на Навални е вътрешен въпрос. Няма да слушаме чужди държави!

0

Ситуацията около случая с Алексей Навални и спазването на неговите граждански права в рамките на процеса не изискват специално внимание от руския президент Владимир Путин. Това категорично заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от държавната информационна агенция ТАСС.

“Тази ситуация не изисква специално внимание от страна на държавния глава. Правата на всички руски граждани са гарантирани от закона и надзорните агенции. И този случай ще бъде така”, заяви категорично Песков. 


По думите на говорителя на Кремъл задържането на руския опозиционер е вътрешен въпрос за страната и Москва няма да се вслуша в каквито и да било позиции по темата отвън.


“Чуваме тези изявления, но в този случай не можем и няма да ги вземем предвид. Това е изцяло вътрешен въпрос и няма да позволим на никого да се намесва. Не възнамеряваме да се вслушваме в подобни изявления”, отсече Песков.


Той акцентира, че при случая с Алексей Навални става въпрос за нарушаване на руските закони от граждани на руската федерация. 


Песков коментира и случая с двореца на Путин. Говорителят на Кремъл ги определи като “глупости” и “псевдоразследвания”. Той категорично заяви, че главната цел на подобни материали е да се печелят пари от граждани с нечисти средства.


„В края на този прекрасен материал номерата на сметките са посочени с искане за превод на пари там. Струва ми се, че това е може би основната задача на такива материали, такива псевдоразследвания, това е основната измама”, посочи Песков.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече