Български лекар: Тече операция „Пунта Мара“ сред учителите

0

„Тече операция „Пунта Мара“ сред учителите. Какво се цели с това антигенно изследване? Дали са болни от Ковид в момента или не… Ако искаха някаква реална информация за имунизационния статус на това съсловие трябваше да бъдат изследвани всички учители за антитела“, пише доктор Румен Симов във Фейсбук.

„Трябва да се разбере колко от тях са преболедували това заболяване и колко от тях не са се срещали с вируса. Тогава на учителите без антитела може да бъде обяснено, че има вероятност да се разболеят при среща с вируса при подновяване на пълноценен учебен процес. Това са интелигентни хора и всеки ще може информирано да реши сам дали да се имунизира или да предпочете риска от разболяване.

Ако трябваше да се прави масово изследване за носителство на този вирус това трябваше да се направи сред учениците. Докато управляващите противоепидемичната борба не признаят ясно, че основните разпространители на епидемията са децата, защото изкарват това заболяване почти безсимптомно, всички други взети мерки ще са половинчати.“

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече